Limburg Challenge
 

Is de tocht voor iedereen geschikt?

Jazeker! Je moet wel rekening houden met twee dagen onverhard m-biken of gravelen en zeker in de Zuid-Limburgse Heuvels pittige klimmetjes. Op dag één krijg je 120km en 600 hoogtemeters voor je kiezen. Op dag twee is dit zelfs 130km en 1100 hoogtemeters! De Limburg Challenge is dus vooral geschikt voor de duursporter en de geoefende en conditioneel sterke fietser.
 


Kan ik op elke fiets deelnemen?

Doordat we kiezen voor vooral onverharde paden is de Limburg Challenge vooral geschikt voor mountainbikes en gravelfietsen.

 


Hoeveel pauzeplaatsen zijn er?

Elke dag zijn er twee volledig geoutilleerde pauzeplaatsen op ca 1/3 en 2/3 van de etappe! Sportdranken wordt geleverd door MAXIM Sportvoeding!

 

Hoe is het eten en drinken geregeld?

Op vrijdagavond is het eten voor eigen rekening. Je krijgt zes drankbonnen die je het hele weekend kunt inwisselen. Wij zorgen op zaterdagochtend voor een stevig ontbijt. Je neemt eten en drinken mee voor onderweg. Wij zorgen voor een uitgebreide barbecue bij aankomst in Swalmen. Als je bonnen op zijn is drank voor eigen rekening. De volgende dag verzorgen wij weer het ontbijt en eten en drinken voor onderweg. Bij aankomst in Valkenburg staat onder aan de Cauberg een pastamaaltijd voor je klaar.

 

Stel het is slecht weer, gaat de Limburg Challenge dan door?

Normaal gesproken wel, maar bij de weerswaarschuwing Code Rood moeten wij het evenement uit oogpunt van veiligheid last-minute aflasten. Om organisatorische reden en reeds aangegane financiële verplichtingen kunnen gemaakte kosten dan niet volledig worden gerestitueerd worden, noch kan het evenement worden verplaatst. Wel zullen we het inschrijfgeld dan voor een zo groot mogelijk gedeelte proberen terug te betalen.

 

Hoe is het fiets- en bagagevervoer geregeld?

Bij aankomst in Valkenburg wordt je fiets veilig in een vrachtwagen gestald en naar Plasmolen vervoerd. Om beschadigingen aan fietsen te voorkomen wordt tussen elke fiets bescherming geplaatst. De bagage wordt gedurende het gehele evenement veilig opgeborgen en naar elke etappeplaats vervoerd. Bij aankomst in Valkenburg wordt de bagage weer naar Plasmolen vervoerd.

 

Hoe kom ik terug naar de startlocatie in Plasmolen?

In Valkenburg staan luxe touringcars klaar om je terug naar Mook te vervoeren. Hou er wel rekening mee dat je pas laat op de avond in Plasmolen bent (ca 21.00 u) en dan nog evt terug naar huis moet rijden. Iedereen is vrij om zijn verblijf in Limburg te verlengen maar dat gaat dan buiten de Limburg Challenge organisatie om.

 

Stel onderweg krijg ik pech ?

Mocht er onderweg wat aan de hand zijn, dan kun je het noodnummer bellen, dat gelijk met jouw startdocumenten wordt uitgegeven en komen we jou en je fiets indien nodig ophalen. Wij gaan er echter vanuit dat je primaire pech zelf kunt herstellen (zoals een lekke band, kettingbreuk, afstellen versnellingen etc). Wij verwachten dat jouw fiets in goede staat verkeert. Bij de pauzeplekken is eventueel een EHBO box aanwezig.

 

Ik wil met een grote groep komen, is er dan een kortingregeling?

Ja, voor groepen van 8 personen of meer geldt een kortingsregeling van 10%. Stuur voor de aanmeldprocedure voor groepen een mailtje aan info@limburgchallenge.nl 
 

Kan ik mijn telefoon, Power Bank of GPS opladen?

Ja dat kan. In Plasmolen en in Swalmen zorgen wij voor een centrale voorziening waar je je apparaten kunt opladen. Je kunt eventueel zelf ook in je bagage een elektra verdeeldoos meenemen.  Een of twee Power Banks voor onderweg voorkomt voortijdig uitvallen van jouw navigatie. Wanneer je in groepjes fietst en navigatie op toerbeurt gebruikt verleng je de gebruiksduur van jouw navigatie. Houd rekening met een fiets- en dus navigatietijd, van gemiddeld 8 to 10 uren per dag.

 
EVENT
REGISTREER

PARTNERS